EKONOMİ Haber Girişi : 14 Mart 2009 17:00

Tarsus ta Kur`an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması

Tarsus ta Kur`an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması
 

Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip liseleri arasında düzenlenen Hafızlık, Kur`an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'nın Mersin İl Elemesi Tarsus'ta yapıldı.

Tarsus Müftülüğü Mustafa Alaca Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tarsus İmam Hatip Lisesi Müdürü Cafer Karaca, açış konuşmasında günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar verdi.

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise, Kur'an sevgisinin önemini anlattı. Akbaba, "Bizim tek bir kitabımız var; o da Kur'an-ı Kerim'dir. Burada bir araya gelmemiz yüce kitabımıza bağlılığımızın bir göstergesidir. İnsanları iyiye, güzele, doğruya ancak ve ancak Kur'an-ı Kerim götürür. Kur'an sevgisi ile dolu insanlarımızın hafız olmak için çalışıyorlar. Buraya gelen bütün öğrencilerimiz bizim için birincidirler. Bizim en büyük simgemiz Allah'a olan inancımızdır. Cenab-ı Allah bu milleti, Kur'an-ı Kerim'den, bayraktan, vatandan ayrı bırakmasın" dedi.

Jüri üyelerinin yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Hafızlık Yarışması'nda Muzaffer İnneci birinci olurken, Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda Tarsus İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Kahraman birinci, Mersin İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüseyin Gül ikinci, Erdemli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Gül üçüncü oldu. Ezan Okuma Yarışması'nda Tarsus İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mümin Bilecan birinci, Anamur İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulkerim Koç ikinci, Mut İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlyas Kılınç üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından dereceye giren öğrencilere Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan birer Cumhuriyet altını hediye etti. Öğrencilere çeşitli kuruluşlar ve kişilerce hediyeler verildi. Dereceye giren öğrenciler, bölgesel yarışmalarda Mersin'i temsil edecekler.